Verliesbegeleiding

Verliesbegeleiding richt zich niet alleen op omgaan met het overlijden van een dierbare. Ook verlies van een baan, kinderwens, huwelijk, thuis of gezondheid kan veel impact hebben op je leven. Omgaan met verlies hoort bij het leven en ieder van ons krijgt in enige vorm met verlies te maken.

Over het algemeen heb je voldoende veerkracht om met verliessituaties om te gaan door inzet van je eigen vaardigheden en met ondersteuning van de mensen om je heen; de sociale omgeving. Het kan ook zijn dat het verlies je dermate uit balans brengt of heeft gebracht dat je graag ondersteund wordt in het vinden van een nieuw evenwicht.

Dan kan het helpend zijn om een aantal gesprekken te voeren met een verliesbegeleider om je op de toekomst te richten en weer perspectief te vinden. De begeleiding helpt je om structuur in je levenservaringen te zien en leidt vaak tot nieuwe inzichten die je helpen om je beter te voelen en keuzes te maken voor de toekomst.

Met behulp van verschillende methodieken kan ik je ondersteunen in dit proces om je geleden verlies  onder ogen te zien, afscheid nemen van de oude situatie en door te groeien naar een nieuwe levensfase waarin je verdergaat zonder de persoon of hetgeen je verloren hebt. Ik maak tijdens gesprekken regelmatig gebruik van schematisch tekenen ter ondersteuning van wat we bespreken. Hiermee worden verbanden vaak duidelijk en kan inzicht worden vergroot.

 

Werkwijze

Intake
Om te onderzoeken of ik iets voor je kan betekenen hebben we een telefonische gesprek of een online afspraak van ongeveer 30 minuten waarin jij je situatie schetst en ik vertel hoe ik werk. Dit gesprek is ook bedoeld om kennis te maken en te bepalen of er een wederzijdse persoonlijke match is om met elkaar te gaan werken. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Begeleiding
Tijdens het eerste begeleidingsgesprek van ongeveer een uur onderzoeken we hoe je situatie momenteel is en wat je wilt verbeteren. Gedurende de begeleiding kies ik in afstemming de interventies die kunnen helpen om inzicht te krijgen en verandering te stimuleren.
Na elk gesprek wordt een vervolgafspraak naar behoefte ingepland. 

De locatie van de gesprekken wordt in overleg bepaald. Dit kan zijn in de ruimte van Segja in Oisterwijk, maar evengoed in het bos of een café. Het is maar net wat jij prettig vindt.

Kosten

Kosten per uur € 85,- inclusief BTW 
Mijn begeleiding wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Afspraak

Om een afspraak te maken kun je me bellen op 06- 40 31 98 66

Ik neem niet altijd op; vaak ben ik in gesprek :-) 
Spreek in dat geval zeker een bericht in met je naam en nummer, dan bel ik je snel terug.

Of vul onderstaand formulier in, dan hoor je ook snel van me.

Correct
Dit veld is verplicht
Correct
Dit veld is verplicht en moet een e-mailadres zijn
Correct
Dit veld is verplicht
Correct
Dit veld is verplicht